Incineratoare pentru distrugerea deseurilor menajere si animaliere, a deseurilor medicale (infectioase sau nu)

Arzatoare monobloc, cu introducere/extragere (automata sau manuala) in/din focar, la aparitia/stingerea flacarii

Combustibili Gaze naturale, GPL Lichid Mixt
Puterea termica, kW < 9000 < 5000 < 5000
Temperatura aerului de combustie, °C Ambianta
Temperatura maxima a procesului, °C 1150

Arzatoare multibloc

Combustibili Gaze naturale, GPL Lichid Mixt
Puterea termica, kW < 12000 < 12000 < 12000
Temperatura aerului de combustie, °C Ambianta
Temperatura maxima a procesului, °C 1150

Arzatoarele din aceasta categorie trebuie sa fie capabile sa arda cu eficienta termica ridicata deseuri menajere si animaliere, deseuri medicale (infectioase sau nu), namol industrial etc.

Incinerarea este procesul de combustie a substantelor organice continute in deseuri. In urma incinerarii deseurilor rezulta cenusa, gaze arse si caldura.

Cenusa este compusa in cea mai mare parte din constituenti anorganici. Gazele de ardere trebuie sa fie curatate de noxe si de particule poluante inainte de a fi dispersate in atmosfera. In unele cazuri, caldura generata de incinerare poate fi utilizata pentru producerea de energie termica si/sau electrica.

Potrivit directivelor Europene privind incinerarea deseurilor, instalatiile de incinerare trebuie sa fie realizate astfel incat sa asigure temperatura gazelor de ardere la cel putin 850°C timp de 2 secunde.

Inapoi la >>> Aplicatii tipice ale arzatoarelor industriale

Arzatoare pentru incineratoare Arzatoare pentru incineratoare Arzatoare pentru incineratoare Arzatoare pentru incineratoare Arzatoare pentru incineratoare Arzatoare pentru incineratoare

 

Tag-uri: arzator gaze, arzator GPL, arzator monobloc, arzator incinerare, arzator cu extragere din focar, incinerare deseuri