Ceramica, portelan si produse refractare

Arzatoare multibloc

Combustibili Gaze naturale, GPL, biogaz Lichid Mixt
Puterea termica, kW 5 – 1750 5 – 600 5 – 600
Temperatura aerului de combustie, °C Ambianta / <350
Temperatura maxima a procesului, °C 1800

Arzatoarele din aceasta grupa sunt utilizate la procese de coacere a produselor din ceramica tehnica si din portelan in cuptoare camera sau tunel (obiecte sanitare, gresie, faianta etc.), dar si pentru producerea de ceramica artistica.

Cuptoarele camera pentru ceramica tehnica sunt construite pentru inalta temperatura si utilizate in productia ceramicii tehnice. Temperatura maxima poate atinge 1600 – 1800°C, ceea ce obliga la izolatii termice din materiale speciale; usa este etansa, de regula cu deschidere paralela ascensionala (ghilotina). Temperatura este citita de regula cu termoelemente cu montaj ermetic Pt-Rh-Pt tip B (1600 – 3100°C) sau tip S (1800 – 2700°C).

Cuptoarele camera pentru topirea cerii si coacerea ceramicii sunt utilizate pentru topirea cerii si coacerea formelor ceramice. Ceara topita este drenata afara (tehnica denumita „ceara scursa” sau „ceara pierduta”); in acest fel, ia nastere forma de ceramica. Usa este de regula batanta, cu deschidere mare. Temperatura de lucru este de circa 650°C pentru topirea cerii, iar daca urmeaza procesul de coacere a formelor ceramice, temperatura se ridica la 850°C.

Procedeul de topire a cerii (denumit si „cera persa”) este utilizat de regula la coacerea ceramicii si turnarea sculpturilor din bronz.

Inapoi la >>> Aplicatii tipice ale arzatoarelor industriale

Arzator pentru cuptoare de coacere produse ceramice Arzator pentru cuptoare de coacere produse ceramice Arzator pentru cuptoare de coacere produse ceramice Arzator pentru cuptoare de coacere produse ceramice

 

Tag-uri: arzator gaze, arzator combustibil lichid, arzator GPL, arzator ceramica tehnica, topirea cerii, cera persa, ceara scursa, coacere portelan, ceramica artistica