Ardere caramida, blocuri ceramice, teracota, tigla, olane

Arzatoare multibloc

Combustibili Gaze naturale, GPL, biogaz Lichid Mixt
Puterea termica, kW 5 – 250 5 – 140 5 – 120
Temperatura aerului de combustie, °C Ambianta
Temperatura maxima a procesului, °C 1000

Acestea sunt arzatoare utilizate la procese de ardere in cuptoare camera sau tunel a produselor din argila: caramida plina, eficienta si refractara, blocuri ceramice, teracota, tigla, olane. In mod particular, pentru caramida sunt pretabile arzatoare lungi specializate pentru a fi montate vertical in bolta cuptorului.

Cuptorul Hoffman este o constructie particulara a cuptoarelor de caramida; a fost proiectat, construit in Noua Zeelanda si patentat in 1858 de Friedrick Hoffman; este inca utilizat pentru arderea caramizii si a altor asemenea produse.

Cuptorul Hoffman este inca prezent in Romania. Focul este intretinut din podul (bolta) cuptorului, circulatia gazelor arse fiind dirijata – in functie de zona (preincalzire sau ardere) – prin orificii (buchine) care comunica cu camerele cuptorului amplasate la sol in care se afla stivuite caramizile. Fiecare camera este supusa incalzirii pentru un timp bine determinat, temperatura masurandu-se riguros; camerele comunica intre ele prin pasaje pentru conducerea gazelor arse pana la cosul de fum.

De-a lungul cuptorului, se disting urmatoarele zone:
– zona de preincalzire in care caramizile sunt incalzite pana la aproximativ 600°C
– zona de ardere in care temperatura este de 950-1000ºC
– zona de racire, unde are loc reducerea treptata (doua zile) a produselor pana la temperatura de 45-50ºC.

Inapoi la >>> Aplicatii tipice ale arzatoarelor industriale

Grup arzatoare pentru ardere caramida Grup arzatoare pentru ardere caramida Grup arzatoare pentru ardere caramida Grup arzatoare pentru ardere caramida Arzator pentru ardere caramida Arzator pentru ardere caramida

 

Tag-uri: arzator caramida, arzator combustibil lichid, arzator cuptor Hoffman, ardere caramida, ardere blocuri ceramice, cuptor camera, cuptor tunel